Ben jij een beelddenker?
Baal je ervan dat je wel precies kunt uitleggen hoe vulkanen werken, dat je ingewikkelde dingen vaak haarfijn kunt uitleggen, maar dat je niet eens de p, de q, de b en de d uit elkaar kunt houden? Dat je je afvraagt waarom boeken geschreven zijn, zoals ze zijn, want hoe jij het leest, klinkt het toch veel leuker? Dat dat spellen maar niet wil lukken en dat je die tafels maar door elkaar blijft halen? Ben jij ook zo chaotisch en heb je weinig gevoel voor tijd?
Dan heb ik goed nieuws voor je: jij behoort zeer waarschijnlijk tot de 5% van de mensen die zich beelddenkers kunnen noemen. Mensen die met oplossingen kunnen komen waar anderen nooit op zouden komen. Mensen die driedimensionaal naar zaken kunnen kijken.
Wauw! Wat een gave! En weet je wat nu zo fijn is? Er bestaat een manier waardoor het leren op school je niet zoveel energie meer kost, waardoor je weer tijd hebt voor andere, niet-schoolse leuke dingen.
Hoe het werkt? Je krijgt ongeveer vier lessen van een uur. Hierin leer je de manier waarop jij de informatie kan vertalen naar JOUW informatiesysteem: visueel. Dit kun je (in de toekomst) ook toepassen op vakken als geschiedenis, aardrijkskunde, vreemde talen enz. Bij deze lessen is één van je ouders aanwezig. Daarnaast is het slim om iedere week nog twee keer een half uurtje te oefenen. Dit kan zelfstandig, met één van je ouders of bij De Leerhut. Op deze manier maak je de nieuwe methode eigen en kun je je achterstand snel inhalen.
Hoe goed klinkt dat?
Wist je trouwens dat Albert Einstein, Pablo Picasso en Steve Jobs ook beelddenkers waren? Klik hier voor nog meer beroemde beelddenkers.